Gasfyr og pumpe

Gasfyr - Bosch Euro Compact

Cirkulationspumpe

Ved udskiftning af cirkulationspumpe skal man lige være opmærksom på at Grundfos ALPHA2   er i absolut særklasse de skriver:


”Vores nye cirkulationspumpe forbruger helt ned til 5W i modsætning til en standardpumpe, der typisk forbruger 60-100W. Dermed et ALPHA2 en af de mest energibesparende cirkulationspumper i verden. Pumpen og den produktionslinje den kommer fra er fyldt med nye funktioner og innovativ teknologi. Det betyder blandt andet at der er mange miljømæssige fordele og penge at spare når ALPHA2 bliver installeret”, fortæller koncernchef Carsten Bjerg.


ALPHA2 repræsenterer overgangen fra hardwarekomponenter til softwareløsninger, hvor brugervenlighed, robusthed og størrelse udgør nogle af de største fordele.


Mere effektiv – mere miljø

Udfordringen for Grundfos var at gøre pumpen mindre, mere effektiv og mere betjeningsvenlig. Det er års dedikeret forskningsarbejde og mange års erfaringer med motorer, elektronik samt tæt samarbejde med brugerne, der er indeholdt i ALPHA2. Grundfos sender ikke blot den mest kompakte, elektronisk styrede pumpe på markedet, det er også den mest avancerede. Den unikke AutoADAPT teknologi og de banebrydende software løsninger gør pumpen til noget særligt. ALPHA2 er et produkt, som vil sætte standarden på markedet. Produktionen af ALPHA2 er desuden så automatiseret, at koncernen har valgt at bibeholde den i Danmark.


Pumpen er udviklet med input fra fokusgrupper af grossister, installatører og slutbrugere og endelig justeret på baggrund af omfattende tests i hele Europa.

Beregninger fra Grundfos viser, at med de ca. 120 mio. cirkulationspumper, der er installeret i Europa ville besparelserne ved at skifte til ALPHA2 være lig med 45 mia. kWh på årsbasis – eller tre gange elforbruget i private husstande i hele London. For den enkelte husejer kan der nemt ligge en besparelse på helt op til 15 % af husholdningens samlede elforbrug. Grundfos ønsker at salget af de mest energivenlige pumper skal udgøre 50 % på det vesteuropæiske marked i 2010.


Pris den 25 april 2009 set på nettet til 1450,00 kr.


Se nærmere her cirkulationspumpe_grundfos_alpha2.pdf

Gasfyr justering

Vi kontaktet Robert Bosch A/S om vores problemer med "Bosch Gaskedel EuroCompact". Vi var heldige. Bosch tekniske konsulent Dennis Brødsgaard indvilliget i at holde et lille seminar i en af boligerne.


Først blev ”Installations og vedligeholdelsesvejledningen for Euro Compact”  gennemgået ang. mulige justeringer af programmeringen.


Efterfølgende blev teorien omsat i praksis på et af gasfyrene.


Det er en virkelig kompetent konsulent vi havde besøg af. Han kunne forklare indstillingerne så vi selv kunne ændre indstillingerne på de øvrige fyr. Alt blev forklaret på bedste måde.


Vi er virkelig både glade og taknemmelig over det seminar. Det bevirker at vi alene i elforbrug i hver af de 33 boliger vil kunne spare ca. 5 - 800,-kr.  eller tilsammen 17-25.000 kr. årligt. Det er for tidligt at spå om gasforbruget - med der er også forventning til besparelser, slitage på fyret bliver også nedsat, den støj der har været konstant er blevet nedsat til kun at være der, og det i mindre grad, når fyret kører.


Så foretag justeringerne snarest og du spare penge.


Herunder er der link til:


    Svigter varmen


    Installations og vedligeholdelsesvejledningen for Euro Compact


    Justerings vejledning


    Bosch programmeringsskema


    DVI termostater brugervejledning


    DVI manuel flow regulering


    DVI installations vejledning


Siden er opdateret den 25-04-2009

 AB Søndertoften, Østergade, 4340 Tølløse